regen regen en nog eens regen...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Mariella
03 Maart 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur
Ik stuur nog ff een kort berichtje over hoe het hier gaat in kota bharu. Eigenlijk maken we niet zoveel mee, dus uit verveling post ik maar een berichtje haha.
Inmiddels ben ik al uren bezig geweest om internet te regelen op mijn kamertje, dat is nog niet gelukt dus ik zit momenteel in de bibliotheek. Ben al verschillende keren langs ict geweest maar mijn computer wil niet zo meewerken. Gelukkig is de bieb tot half 11 open savonds, dus dat komt goed. Gisteren regende + waaide het zo hard dat we niet eens terug konden naar ons kamertje (kwartiertje lopen), gelukkig was een van de medewerkers zo aardig om ons met de auto even af te zetten bij ons gebouw. Soms mag je best gebruik maken van je vrouw zijn.
Op Rays verjaardag zijn we gaan bowlen in de shopping mall van khota baru. Dat is dus echt het enige wat hier in de omgeving te doen is. We gingen de bushalte zoeken waar de taxis zouden zijn. Geen taxi te zien. Wel kwamen er de hele tijd roepende en zwaaiende mannen in autos voorbijrijden. Maar niet dat ze ons meenamen fzo :P. Uitendlijk kwam er toch een taxi langs en konden we naar de mall gaan. We kwamen tijdens het bowlen een nederlands backpackerstelletje tegen, die aan het wachten waren op de bus naar penang (=eiland in het westen). Wel weer leuk om even wat mensen in je eigen taal te kunnen spreken.. Heb op 3 punten gewonnen van Ray dus ging redelijk gelijk op.
Na het bowlen een taartje + cappuncino gegeten bij secret recipe (hadden we ook al ontdekt in Kuala Lumpur) een keten waarbij ze allerlei verschillende taarten/brownies verkopen en uberheerlijke cappuccino hebben.
De volgende dag (2 maart) zouden we een afspraak hebben met rays begeider, want mijn begeleider is deze week niet in town. Een aardige man, die vooral maar zei dat we ook maar veel van Maleisie moesten gaan zien, want dat was toch waar we eigenlijk voor kwamen? Dus hopelijk veel tijd om te reizen straks, en waarschijnlijk ook de laatste 2 weken vrij!. Alleen deze week had hij nog niets te doen voor ons… maar…wat moeten we dan de hele week doen? We wilden eigenlijk naar de perhentian (bounty) eilanden gaan… maar met de weersvoorspelling van deze week komt dat ook niet echt uit (regenregenregen). Het regent momenteel heel hard en de hele tijd door, dus uitstapjes maken is niet echt een optie.
Net zijn we nog ff langs dr Ismael geweest (onze hoofdbegeleider) en die vertelde ons dat we vrijdag (maleisisch weekend = vrijdag+zaterdag) naar onze posting in Kuala besut gaan., waar we dan 3 weken in een streekziekenhuisje verblijven. Maar er was nu geen stromend water, maar dat zou nog wel opgelost worden hoopte hij…. Ik hoop het ook ;).
In elk geval hoop ik dat het mooie weer er snel aankomt, zodat we lekker uitstapjes kunnen gaan maken! Hoop vandaag of morgen wat meer fotos te kunnen posten…
Groetjes Mariella
03 Maart 2009 - 06:22
Lot:
Hey Mariel! wat jammer dat het zulk slecht weer is de hele tijd! Ik hoop idd ook dat snel de zon gaat schijnen want anders zit je toch alleen maar op je kamertje of niet? ik ga maar weer eens dermato'en!
xx -
03 Maart 2009 - 08:45
Margriet:
Regen is balen, maar hier is het ook niet veel beter hoor! Vanacht heeft het zelfs weer bij ons gevroren. Nu schijnt het zonnetje, maar dat is maar voor 1 dag zegt mevrouw de weersvoorspeller. En als het bij jou regent, schrijf je tenminste leuke verhalen die wij met veel plezier lezen. Een vooral de olifantenfoto's doen het natuurlijk goed bij Sybren en Brechtje. En die ringen om je nek vond ik toch ook heel bijzonder! -
03 Maart 2009 - 09:12
Zusje:
Hee Zusje,
geen stromend water(op die regen na dan ;))? Dat klinkt toch wel ernstig.. troostje: hier is het weer ook niet geweldig. Ik hoop dat je je kamertje nog wel uitkomt en nog wat leuks kan zien :p (en anders maak je maar gewoon weer gebruik van je vrouwzijn. Altijd handig ;)) Ik hou je in de gaten!
Kusjee -
03 Maart 2009 - 15:59
Irmin:
Dus nu echt bijna beginnen. Ik ben benieuwd hoe dat geregeld is in een Maleisisch streek ziekenhuis.
Enuh... regen is toch ook een soort 'stromend water' ;-).